Wat is Sim Only?

Met een Sim Only heb je een abonnement zonder toestel. Daarmee bespaar je kosten, want je hoeft jouw telefoon niet terug te betalen in je maandelijkse lasten.

Je betaalt echt alleen je maandelijkse abonnementskosten, maar het is ook goed voor het milieu wanneer je langer doet met een mobiele telefoon die nog prima werkt. Dus denk gerust wat langer na voordat je beslist een nieuw toestel aan te schaffen. Kiezen voor een sim only abonnement levert vooral veel voordelen op!

Youfone nu gratis dubbele data!!!

6 GB + 200 min/sms

  • Betrouwbaar KPN netwerk
  • Maandelijks opzegbaar sim only abonnement
van 3GB nu 6GB
9 €/mnd
Bestel nu

Zo werkt dat

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement is een abonnement zonder toestel. Je krijgt alleen een simkaart, en je koopt zelf je telefoon. Of je gebruikt de telefoon die je nog hebt. Je abonnement kan je kiezen bij alle grote providers. Heb je zelf een mobiele telefoon die nog niet aan vervanging toe is, dan is een sim only abonnement iets voor jou.

Je bestelt een sim only abonnement bij je provider naar keus, en plaatst vervolgens vervolgens je nieuwe simkaart in je telefoon. Vanaf dat moment kan je gebruikmaken van je sim only.

Wat is prepaid?

Met een prepaid simkaart koop je je beltegoed, smsjes en een internetbundel vooraf. Als dit tegoed op is, kan je niet meer bellen, smsen of internetten, maar ben je nog wel bereikbaar. Je kan ook kiezen voor een prepaid met alleen internet of een prepaid met alleen belminuten. Als je tegoed op is moet je dit opwaarderen.

Het verschil tussen Sim Only en prepaid

Het verschil tussen een sim only abonnement en prepaid zit met name in de contractduur. Voor een sim only sluit je een maand, jaar of 2-jarig abonnement af. Met prepaid zit je nergens aan vast, maar kunnen je bundels opeens op zijn. Daarnaast zijn de tarieven verschillend: Sim Only is altijd goedkoper dan prepaid. Lees hier meer over het verschil tussen abonnementen en prepaid.

Wat is een abonnement met toestel?

Je hebt vaak de keus om een abonnement af te sluiten waar je een nieuwe telefoon bij krijgt. Maar, je betaalt altijd de aanschafwaarde van de telefoon terug in je maandelijkse kosten. Eigenlijk ga je een lening aan. Daarom is het ook zo dat wanneer de telefoon een waarde heeft van 250,- euro of hoger, dit resulteert in een BKR-registratie. Een abonnement met telefoon heeft natuurlijk ook voordelen. Zo hoef je niet direct de hoge kosten van een nieuw toestel te betalen.

Het verschil tussen Sim Only en een mobiel abonnement met toestel

Het grootste verschil zit in de kosten. Bij een Sim Only abonnement betaal je alleen voor je bundels, bij een abonnement met toestel betaal je ook voor het toestel.

Voordelen van Sim Only

  • Voordeliger dan een abonnement met telefoon
  • Flexibele contractduur
  • Geen BKR registratie
  • Abonnementen van alle betrouwbare providers
  • Snel 4G mogelijk

Welke providers doen geen creditcheck?

Simpel, hollandsnieuwe, Budget Mobiel en YouFone doen geen credit check.

Kan ik van prepaid naar Sim Only met nummerbehoud?

Ja. Je kunt absoluut van prepaid overstappen naar sim only met nummerbehoud. Zorg er wel voor dat je beltegoed op is voordat je overstapt naar een sim only abonnement.

Welke providers bieden Sim Only aan?

Youfone, Simpel, Tele2, Simyo, Ben, T-Mobile, KPN, hollandsnieuwe, Budget Mobiel, Vodafone en Lebara bieden Sim Only aan.

Meestgestelde vragen

Bekijk hier de Meestgestelde Vragen.

Nieuws

Blijf op de hoogte van alle sim only nieuws

De vliegtuigstand op je telefoon: Wat, wanneer en hoe? 🛫📱

De vliegtuigstand, ook wel vliegtuigmodus genoemd, is een functie op […]

Lees meer

Sim-swapping: Hoe voorkom je dat criminelen jouw telefoonnummer stelen?

Het klinkt als een spelletje, maar er is helaas niets […]

Lees meer

Simyo begint met eSim ondersteuning voor Android

Provider Simyo begint met eSim ondersteuning voor Android-toestellen. In februari […]

Lees meer

Met de ‘Houseparty’-app kom je de thuisquarantaine goed door!

Het zijn onzekere tijden – tijden waar het belangrijk is […]

Lees meer
Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x