5G netwerk

De vijfde generatie mobiele netwerken, biedt een nóg snellere en stabielere netwerkverbinding.

Tele2 altijd schandalig snel 4G internet

Unlimited internet + unlimited Bel/SMS

 • Nummerbehoud
 • Altijd schandalig snel 4G
 • Maandelijks opzegbaar
Scherp geprijsd!
Bestel nu

5G Netwerk

5G is de vijfde generatie mobiele netwerk, dat 10 tot 100 keer sneller is dat het huidige 4G netwerk.

Het netwerk kan meer apparaten tegelijk ondersteunen en het 5G netwerk is beter te beveiligen. Daarnaast is het ook lager in energieverbruik waardoor je batterij straks langer mee gaat.

5G gaat een belangrijke rol spelen in ons dagelijks leven. Veiligheid, mobiliteit en het gebruik van de openbare ruimte verbetert met de komst van 5G. Zo hebben hulpverleners straks real time verbinding en kunnen voertuigen en drones op afstand bestuurd worden. Ook zelfrijdende auto’s kunnen op dit netwerk aangesloten worden en het bereik in grote mensen(of aparaten)massa’s verbetert met de komst van 5G, zo heb jij altijd bereik wanneer je op een festival op zoek bent naar je vrienden.

Er is nog geen informatie beschikbaar hoe snel 5G precies gaat zijn, maar Samsung heeft tests gedaan met snelheden van 1,25 GB per seconden. Waarschijnlijk heb jij nu thuis een verbinding van 500 MBps. Grote kans dus dat in de toekomst 5G de norm gaat worden. De providers KPN en T-mobile zijn druk bezig met het testen en uitrollen van het 5G netwerk in Nederland. Op dit moment testen ze op verschillende locaties.

Voordelen van 5G

  Stabieler en betrouwbaarder internet


  Minimale reactietijd (latency)


  Een groter bereik per gebied dankzij hoger datavolume


  Een groter bereik per gebied dankzij hoger datavolume


  Bevorderen van communicatie tussen intelligente apparaten (Internet of Things)


4G vs 5G

Zie hier het verschil

 
 
5G
1 second buffer
1 second
25 Seconds
30 second buffer
 
4G
10 second buffer. Possible disruption during playback
30 seconds
3 minutes
1-5 minute buffer. Disruption during playback
 

Waarom 5G?

Het aantal mobiele internetgebruikers neemt elk jaar toe. Bovendien communiceren steeds meer apparaten –zoals slimme thermostaten, verkeerslichten en koelkasten- via het internet (IoT). Om al deze data te kunnen verwerken, is er meer capaciteit en een hogere snelheid nodig. De upgrade naar het 5G netwerk is dus een logische stap om aan het toenemende gebruik van mobiele netwerken te kunnen voldoen.

Wanneer komt het 5G-netwerk?

In 2020 wordt Den Haag de eerste Nederlandse stad met 5G dekking. De rest van Nederland zal nog even moeten wachten. Vanaf 2020 gaan de providers verder met de uitrol om ook de rest van Nederland van dit super snelle netwerk te voorzien.

Welke telefoons zijn geschikt voor 5G?

• De Samsung Galaxy S10 5G
• OnePlus 7 Pro 5G.

Apple wacht nog tot 2020 tot het uitbrengen van de nieuwe IPhone geschikt voor het. 5G netwerk
Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x