Onbeperkt internet in het buitenland: hoe zit dat?

Ben jij van plan om video’s en muziek te streamen tijdens je vakantie in Frankrijk of Spanje? Met een onbeperkt internet abonnement zit je gebakken op de camping. Toch is het belangrijk om de voorwaarden van je provider in ogenschouw te nemen. Dit omdat onbeperkt internet in het buitenland in sommige gevallen iets minder onbeperkt is dan je gewend bent. Onbeperkt internetten in het buitenland, hoe zit dat precies?

Onbeperkt internet binnen EU

‘Huh, maar de roamingkosten in de EU waren toch afgeschaft?’, zou je kunnen denken. Dat klopt! Sinds juni 2017 kun je binnen de EU internetten voor hetzelfde tarief als in Nederland. Echter, hebben providers voorwaarden opgesteld voor het gebruik van internet in een onbeperkt abonnement.

Fair Use Policy in het buitenland

Deze specifieke voorwaarden vind je terug in de Fair Use Policy (FUP). Een FUP bepaalt het maximum aantal belminuten, sms’jes en MB’s dat je kunt gebruiken bij een onbeperkt abonnement. Voor buiten Nederland gelden andere limieten dan binnen Nederland.

Limieten onbeperkt internet in buitenland

Bij T-Mobile kun je de eerste zestig dagen in het buitenland eindeloos internetten. Daarna krijg je een limiet van 10 GB per maand. Bij Tele2 ben je op vakantie gelimiteerd met 8 GB per maand en daarna betaal je € 0,007 per MB. Robin Mobile heeft geen maximum. Toch staat de provider het niet toe om je simkaart permanent of semipermanent in het buitenland te gebruiken.

Hier volgt een overzicht van alle providers die onbeperkt internet abonnementen aanbieden en het maximum aantal MB’s dat je in het buitenland kunt gebruiken:

Tele26 GB
T-Mobile10 GB
Robin MobileGeen

*Deze limieten zijn per maand voor binnen de EU.

Mobiel internet op vakantie

Benieuwd naar welke voorwaarden andere providers nog meer stellen in het buitenland? Lees alles over onbeperkt internet in het buitenland.

Onbeperkt internet buiten Europa

Buiten de EU betaal je nog wel extra om te kunnen internetten.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x