Met mijn Sim Only abonnement naar het buitenland?

Over het gebruik van sim only abonnementen in het buitenland ontstaat nog wel eens verwarring. Wat was ook al weer die nieuwe wetgeving in verband met roamingkosten? Hoeveel betaal ik voor een telefoontje naar Nederland? Hoe zit het als ik buiten Europa ga? En bovenal: met welke provider ben ik in het buitenland het goedkoopste uit? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje.

Internet, bellen sms’en binnen de EU: afschaffing roamingkosten

Per 15 juni 2017 is een wel heel gunstige wetgeving in werking getreden: de roamingkosten binnen alle EU-landen zijn afgeschaft.
Wanneer je Nederland verlaat, wordt je automatisch verbonden met een buitenlands netwerk waarmee jouw provider een overeenkomst heeft gesloten. Dit noem je ‘roaming’. Hier zitten echter extra kosten aan verbonden.
Het afschaffen van deze kosten betekent dat je binnen de EU niet meer extra hoeft te betalen voor het gebruik van data, belminuten en sms’jes. Torenhoge rekeningen op vakantie zijn dus verleden tijd. Nu betaal je gewoon hetzelfde als thuis! Lees meer over de afschaffing van de roamingkosten op onze nieuwsblog.

Bellen naar het buitenland vanuit Nederland

Voor bellen gelden iets andere regels dan voor datagebruik. De afschaffing van deze extra kosten geldt alleen voor bellen in het buitenland en voor het bellen van het buitenland naar Nederland. Bel je bijvoorbeeld van Nederland naar Frankrijk, dan betaal je hiervoor wel gewoon de kosten voor bellen naar het buitenland.

Internetten, bellen en sms’en buiten de EU

Buiten de EU betaal je helaas nog wel extra kosten voor mobiel bellen, sms’en en internet. Omdat je automatisch wordt overgeschakeld op een lokaal netwerk, brengt jouw provider extra kosten in rekening.

Buiten de EU, binnen Europa: roamingkosten aan of uit?

De afschaffing van de roamingkosten is niet van toepassing op alle landen in Europa. Ondanks dat passen veel providers de gunstige roaming-wetgeving wel toe op landen die niet binnen de EU vallen, maar wel in Europa liggen. Hoe met de kosten wordt omgegaan verschilt per provider. Check daarom je abonnement voordat je op vakantie gaat.
In welke landen moet je opletten om extra kosten te voorkomen?

  • Noowegen
  • Turkije
  • Zwitserland
  • Monaco
  • Andorra
  • Gibraltar
  • Internationale wateren

Buitenlandbundels

Een aantal providers bieden speciale buitenlandbundels die je kunt afsluiten op het moment dat je op reis gaat. Je betaalt eenmalig een bedrag en krijgt hier een vast aantal mb’s, belminuten en sms’jes voor. Als je binnen dit limiet blijft, ben je goedkoper uit dan wanneer je bij elk bericht extra kosten zou betalen.

Met Sim Only abonnement in het buitenland

Door in onze vergelijker het filter ‘vakantiebundels beschikbaar’ aan te vinken, zie je een overzicht van alle providers die speciale buitenlandbundels bieden. Zo heeft Vodafone Alles in 1 Wereld, waarbij je voor € 5,- 30mb, 30 belminuten 30 smsjes krijgt. Bij Travel & Surf van T-Mobile krijg je ook voor een vast bedrag aan data en belminuten, maar is het bedrag afhankelijk van de wereld zone waarin je je bevindt.

Geld besparen buiten Europa met Sim Only

TIP: Ga je op reis buiten Europa? Bespaar dan geld door je dataroaming standaard uit te zetten. Dit doe je in de instellingen van je smartphone onder ‘mobiele netwerken’. Je telefoon verbruikt op de achtergrond mb’s wanneer apps worden ververst of wanneer bijvoorbeeld je mail automatisch wordt binnengehaald. Wanneer je roaming uit zet, gebeurt dit alleen wanneer je op een wifi netwerk inlogt. Meer tips om een hoge rekening te voorkomen? Lees verder op onze blog!

Conclusie: Met jouw Sim Only abonnement naar het buitenland?

Binnen de EU kun je gerust gebruik maken van jouw eigen sim only abonnement, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Je betaalt gewoon hetzelfde als in Nederland! Ga je buiten de EU? Dan zijn er wel extra kosten verbonden aan internetten, bellen en sms’en. Om toch wat kosten te besparen, kun je bij sommige providers een buitenlandbundel kopen, waarbij je eenmalig een bedrag betaalt voor een vast aantal mb’s, belminuten en sms’jes.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x