Ik kan niet meer bellen: wat moet ik doen?

Niets is zo vervelend als je ineens niet meer kunt bellen. Hier lees je wat je kunt doen als je niet kunt bellen met je mobiele telefoon:

Je mobiel opnieuw opstarten

‘Did you try switching it off and on again?’ Dit heb je vast eerder gehoord. Het klinkt wellicht té voor de hand liggend, maar wanneer je niet kunt bellen kan je telefoon herstarten (of even op vliegtuigmodus zetten) het probleem al verhelpen. Door je mobiel te herstarten laadt het besturingssysteem opnieuw. In feite doet je telefoon een nieuwe poging om verbinding te leggen met het mobiele netwerk.

Heb je bereik?

Controleer of je bereikbaar bent. Wellicht is dat de reden dat je niet kunt bellen. Tel daarom het aantal streepjes in de bovenhoek van je telefoonscherm. Mochten er geen of weinig streepjes staan, helpt het om even naar een raam of naar buiten te lopen. Verschijnen er geen streepjes? Bekijk dan de dekkingskaart van je provider om te zien hoe het netwerk in jouw omgeving is.

Is er een storing?

Wanneer het bereik in orde blijkt te zijn, maar je kunt nog steeds niet bellen, kan het aan een storing liggen. Bekijk daarom de website van je provider om te zien of er een storing bekend is. Mocht dit inderdaad zo zijn, volg dan de instructies van het storingsbericht op.

Ligt het aan je belbundel?

Het kan zijn dat de maand nog niet voorbij is, maar je al wel door je belminuten heen bent. Wanneer je abonnement het niet toelaat om over je bundel heen te gaan, dan is je belbundel praktisch op. In de app of als je inlogt op de site van je provider kun je zien of dit aan de orde is. In de meeste gevallen kun je dan extra belminuten bijkopen.

Ligt het aan je simkaart?

Mocht je alle bovenstaande stappen hebben doorlopen, maar kun je nog steeds niet bellen? Dan ligt het wellicht aan je simkaart. Soms blokkeert dit kaartje of als deze nieuw is dien je het te activeren. Lees hier wat je in dat geval kunt doen. Tenzij de simkaart een simlock heeft, lees dan hier hoe je deze verwijderd.

Is er geen sprake van bovengenoemde blokkades? Controleer dan of je simkaart het wel doet in een ander toestel. Kun je dan ineens wel bellen? Dan is er waarschijnlijk iets mis met je telefoon. Kun je nog steeds niet bellen ook al zit je simkaart in een ander toestel? Dan is het tijd om een nieuwe simkaart te bestellen, want je oude is wellicht beschadigd. Neem contact op met je provider.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x