Wat is een simkaart en hoe activeer ik deze?

Een SIM (Subscriber Identity Module) is een kleine chip die je in je mobiele telefoon stopt. Hoe klein die ook is: het is een essentieel onderdeel van je smartphone.

Bereikbaar dankzij de simkaart
De simkaart bevat namelijk allerlei belangrijke informatie over je abonnement, zoals je telefoonnummer. Je ontvangt een simkaart van de provider zodra je een abonnement hebt afgesloten. Met de SIM wordt de telefoon als het ware gekoppeld aan de provider. Elke simkaart heeft een uniek nummer, zodat je gebruik kunt maken van het mobiele netwerk van de provider. Dankzij de simkaart ben je bereikbaar en kun je bellen, sms’en en internetten.

Simkaart geblokkeerd? Activeren!
Is je simkaart net nieuw en heb je toch geen bereik? Geen paniek. Als je een nieuw nummer hebt, moet de chip waarschijnlijk worden geactiveerd. Neem hiervoor contact op met je provider. Daarnaast kan de telefoon een simlock hebben. Ook deze kun je verwijderen.

Naast de unieke simkaartnummer en telefoonnummer bevat de simkaart ook een pincode. Hiermee kan de telefoon worden vergrendeld. Na drie keer de code foutief invoeren, blokkeert je gsm. Gelukkig kun je dankzij de pukcode de simkaart alsnog activeren.

Mini, micro of nano
Wil je een nieuwe simkaart aanschaffen? Dan is het verstandig om rekening te houden met welk formaat in jouw telefoon past. Voorheen was er namelijk maar een soort simkaart. Inmiddels zijn er drie formaten, namelijk mini, micro en nano. Bekijk welk formaat jouw gsm nodig heeft.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x