Wat is een simlock en hoe verwijder ik deze?

Een simlock is een stukje software in een mobiele telefoon die ervoor zorgt dat het toestel alleen met de juiste simkaart kan worden gebruikt. In zo’n geval blokkeert het toestel wanneer er een andere simkaart wordt ingestoken. Gelukkig is in de meeste gevallen een telefoon simlockvrij. Toch zijn er nog steeds prepaid toestellen en mobiele telefoons met abonnement waar een simlock op zit. Daarom is het belangrijk om te weten of je een simlockvrije telefoon hebt wanneer je een sim only abonnement afsluit.

Wel of geen simlock?

Weet je niet zeker of jouw telefoon simlockvrij is? Dit is te achterhalen door simpelweg een andere simkaart in je telefoon te steken. Werkt je mobieltje vervolgens niet? Dan heeft je toestel een simlock.

Mocht je geen andere simkaart hebben, dan biedt het IMEI-nummer nog een uitkomst. Een watte? Een IMEI-nummer is de unieke 15-cijferige code van iedere smartphone. Als je #06# ‘belt’ verschijnt het nummer op je scherm. Dit nummer kun je op de website IMEI.info invoeren om te zien of jouw telefoon een simlock heeft. Je IMEI-code nog niet gevonden? Hieronder nog een zoektip:

IMEI-nummer op een Android-toestel
Ga naar Over de telefoon
Druk op Status
Onder ‘IMEI-informatie’ vind je het nummer

IMEI-nummer op een iPhone
Open Instellingen
Druk op Algemeen
Onder ‘Info’ vind je het nummer

Maak simlockvrij

Laat de simlock op je telefoon door je eigen provider unlocken. In de meeste gevallen krijg je een code opgestuurd om je telefoon simlockvrij te maken. Dit gebeurt doorgaans gratis en voor niets, mits je toestel minimaal een jaar oud is. Wil je eerder de simlock verwijderen? Dan moet je hier vaak eenmalig een bedrag voor betalen.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x