Wat is een duosim en hoe werkt het?

Zoals de naam al doet vermoeden, ben je met duosim in het bezit van een dubbele simkaart. Beide simkaarten zijn gekoppeld aan hetzelfde mobiele nummer. Zo heb je dus 1 abonnement met 2 simkaarten. Handig wanneer je meerdere apparaten gebruikt!

Hoe werkt duosim?

Je kunt bijvoorbeeld 1 kaart in je telefoon stoppen en de ander in je tablet of carkit. Zo hoef je niet steeds van simkaart te wisselen. Wees je er wel van bewust dat je deze simkaarten niet gelijktijdig kunt gebruiken; ze zijn immers gekoppeld aan hetzelfde nummer. Je dient het ene apparaat dus uit te schakelen voordat je het andere apparaat gaat gebruiken.

Formaten duosims

Duosims zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, net als gewone simkaarten. Wanneer je voor je verschillende apparaten verschillende maten simkaarten nodig hebt, kun je een adapter kopen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een nano-sim in een toestel voor micro-sim stoppen. Heb je een adapter nodig? Vraag deze dan aan bij jouw provider.

Welke providers bieden duosim?

Slechts een aantal providers bieden duosim voor sim only aan. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

 

Provider      Duosim Aanvragen Kosten
KPN    Ja Klantenservice Eenmalig 34 euro
Vodafone    Ja, ook met 2e simkaart alleen voor
   mobiele data (Multi Data SIM)
Online account omgeving 5 euro per maand
T-Mobile    Ja, ook met 2e simkaart alleen voor
mobiele data (MB-Verdeler)
Online account omgeving Eenmalig 5,09 euro
Tele2    Alleen zakelijk Klantenservice Onbekend
Telfort    Alleen zakelijk Klantenservice Eenmalig 34 euro

2 simkaarten, 1 nummer

Het aanvragen van een duosim doe je direct bij je provider. Bij KPN en Telfort moet je contact opnemen met de klantenservice en betaal je een eenmalig bedrag van 34 euro voor je duosim. Bij Tele2 dien je ook de klantenservice te bellen. De kosten zijn afhankelijk van het zakelijk abonnement dat je hebt afgesloten. Bij Vodafone (5 euro per maand) en T-Mobile (eenmalig 5,09 euro) kun je dit via je online omgeving regelen.

Duosim telefoons

Er komen ook steeds meer telefoons op de markt die duosim ondersteunen. Dit betekent dat je 2 simkaarten in 1 telefoon kunt stoppen. Hier gaat het om 2 simkaarten met verschillende abonnementen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld zowel je zakelijke als privé berichten op dezelfde telefoon ontvangen. Niet meer met 2 telefoons rondzeulen dus!

In Nederland zijn er nog niet veel toestellen verkrijgbaar die duosim ondersteunen, maar er wordt verwacht dat hier snel verandering in komt. In Azië zijn duosim telefoons in ieder geval al razend populair.

Direct vergelijken

Vergelijk alle Sim Only abonnementen op Simonly.nl

Aantal belminuten:
Aantal MB's:
Vragen? Neem contact op met: support@simonly.nl
Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x