Wat is een sms-bundel?

Het kan verwarrend lijken: wanneer je een telefoonabonnement afsluit en je contract volstaat met het woord ‘sms-bundel.’ Wat is dat?

Opbouw van je abonnement

Met bundels geef je je abonnement inhoud. Als je een abonnement afsluit ga je een contract aan met een provider. In deze overeenkomst staan zaken als algemene voorwaarden en (maandelijkse) kosten omschreven. Maar het meest belangrijke onderdeel is misschien wel hoe je gebruikmaakt van de diensten van de provider: hoeveel sms’jes kun je versturen, wat is je datalimiet en hoeveel belminuten heb je per maand? Deze informatie is vastgelegd in je ‘bundels’. Elk onderdeel heeft een eigen bundel: een bel-, internet- en sms-bundel.

Een sms-bundel is…

Een sms-bundel gaat dus over hoeveel sms’jes je per maand kunt versturen. Bundels zijn vaak ‘flexibeler’ dan je abonnement. Wanneer je bijvoorbeeld een maand hebt dat je meer berichtjes wil versturen dan anders, dan kun je de sms-bundel in je abonnement daarop aanpassen. Een aanvullende bundel kost eenmalig iets extra’s, maar het is meestal goedkoper dan over je bundel heen gaan. Let er daarnaast goed op welke diensten binnen en buiten je bundel vallen, om onverwachte kosten te voorkomen.

Benieuwd welke provider de goedkoopste sms-bundel aanbiedt? Ontdek het in onze vergelijker.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x