Waar vind ik de APN-instellingen van mijn provider?

Als je een nieuwe telefoon hebt gekocht, is het meestal een kwestie van een simkaart erin steken en gaan. Je smartphone maakt dan automatisch verbinding met het netwerk, waardoor je kunt internetten. Helaas gaat dit niet altijd vanzelf. Gelukkig kun je handmatig toegang tot het netwerk verkrijgen door de APN-instellingen van je provider in te vullen. Maar waar vind je de APN-instellingen, of terwijl Acces Point Name, van jouw toestel? No worries, zo kun je in een mum van tijd weer over het web surfen:

APN instellen op iPhone

Om de APN-instellingen op jouw iPhone te openen ga je als eerste naar ‘instellingen’. Klik op ‘Mobiele netwerk’, kies vervolgens voor ‘Opties mobiele data’ en open tenslotte ‘Mobiel datanetwerk’. Vul hier vervolgens de gegevens van je provider in.

APN instellen op Android

De APN-instellingen op een toestel met een Android-besturingssysteem vind je onder ‘instellingen’. Open vervolgens ‘verbindingen’, ga naar ‘mobiele netwerken’ en open ‘namen toegangspunten’. Kies je ervoor om een nieuwe aan te maken, vul dan de gegevens van je provider in.

APN instellen op Microsoft

Om de APN-instellingen op een Microsoft-telefoon te openen ga je naar het netwerkpictogram. Kies vervolgens voor ‘mobiele netwerk’ en selecteer ‘verbinden’. Vul hier de gegevens van je provider in.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x