Overstappen naar andere provider: waar op letten?

Wanneer je mobiele telefoonabonnement bijna afloopt, is het verstandig om even stil te staan: ‘voldoet het huidige contract nog aan mijn wensen?’ Het loont altijd om verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken en een overstap naar een andere provider te overwegen. Maar hoe ga je te werk? Hier volgt een stappenplan:

Huidig abonnement

Check als eerste de vervaldatum van je contract, zodat je weet wanneer je daadwerkelijk kunt overstappen. Opzeggen of overstappen kan maximaal 2 maanden voor het einde van je huidige contract. Loopt jouw abonnement nog lang niet af? Kom dan te weten hoe jij je huidige contract kunt opzeggen.

Soort abonnement

Inventariseer vervolgens: ‘wat voor abonnement heb ik nodig?’ Een sim only abonnement of juist eentje met een toestel? Wanneer je al in het bezit bent van een smartphone, kan sim only een makkelijk middel zijn om geld te besparen. Ben je tevreden met je huidige bundel? Of weet je niet hoeveel data je precies nodig hebt? Check dan onze verbruikshulp.

Overstappen met of zonder nummerbehoud

Wil jij je huidige nummer behouden? Lees dan hier waar je rekening mee moet houden tijdens het overstappen.

Bekijk en vergelijk alle providers

Dan is het nu tijd om de beste providers met elkaar te vergelijken. Dit kan makkelijk en snel met behulp van de vergelijker van simonly.nl. In het overzicht verschijnt de goedkoopste provider voor jou altijd bovenaan. Klik simpelweg op bestellen en de rest wijst zich vanzelf.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x