Hoe goed is het netwerk van Tele2?

Snelheid van 4G

Tele2 heeft sinds 2016 een eigen 4G-netwerk dat downloadsnelheden van 225Mb/s kan bereiken. Om deze snelheden te halen hangt echter van verschillende factoren af, zoals je mobiel, de omgeving en belasting van het netwerk. In de praktijk is een gemiddelde snelheid van 4G tussen 20 en 50 Mbit gangbaar.

Internet dekking

Naar eigen zeggen dekt het 4G-netwerk van Tele2 Nederland voor 97 procent. Hierdoor kun je vrijwel overal razendsnel snel internetten om video’s en muziek te streamen. Ondersteunt jouw telefoon geen 4G of bevind jij je in het gebied van de overige 3 procent? Dan schakel je automatisch over naar het 3G-netwerk.

Bereik bij bellen

Voor het 3G- en 2G-netwerk maakt Tele2 gebruik van het T-Mobile-netwerk. Dit geldt overigens ook voor bellen en sms’en. Om het netwerk van Tele2 te beoordelen is het goed om het bereik van T-Mobile in ogenschouw te nemen. Verder, biedt Tele2 de mogelijkheid om via het 4G-netwerk te bellen. Dat heet Voice over LTE (VoLTE).

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x