Nieuws

Pokemon Go: evolueer je dataverbruik!

Kilometers maken om die ene Pokémon te vangen, de app is een grote hit onder smartphonegebruikers. Maar hoe hard gaat je dataverbruik als je een Pokémon wil vangen buiten het bereik van je WiFi-netwerk? En hoe voorkom je de frustratie van een lege batterij?

Geen mobiel internet, wat nu?

In parken, straten, gebouwen, Pokémons zijn overal. Helaas reikt een wifi-netwerk niet zo ver en moet je gebruik maken van mobiel internet, want zonder dat kom je niet veel verder dan de achtertuin. Om Pokémon Go snel te kunnen spelen en waar je maar wil is een goede 4G-verbinding van belang. De game haalt locaties, kaartgegevens et cetera van internet.

Hoeveel data verbruikt Pokémon Go?

De tijd die besteed wordt aan Pokémon Go heeft Facebook, Instagram en Twitter al ingehaald, maar hoeveel MB’s en batterij kost je dit nou? Een halfuur spelen verbruikt ongeveer 5 MB, dit is niet heel veel en databundels zijn al aan te schaffen vanaf 100 MB. Een groter probleem is het batterijverbruik. Het constante gebruik van GPS en de camera functie vreten energie en zorgen ervoor dat je telefoon na een klein uur al opgeladen moet worden.

Pokémon Go in Nederland

Vorige week is Pokémon Go gelanceerd in Amerika en Australië. Ook in Duitsland kan er fanatiek Pokémon gevangen worden. In Nederland had de game ook al op de markt moeten zijn, maar vanwege overbelaste servers is dit uitgesteld. Wel kan de app via een buitenlands iTunes-account al op de iPhone worden gedownload en door een apk-bestand te downloaden kan het ook op Android-telefoons geïnstalleerd worden.

> Download Pokémon op Android-telefoons

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x