Nieuws

KPN kiest Huawei bij uitrol 5G-netwerk

KPN kiest voor een samenwerking met Huawei voor de realisatie van een super snel en betrouwbaar 5G-netwerk in Nederland. De Chinese tech-gigant gaat onder andere de antennes leveren voor het nieuwe netwerk. Volgens KPN zijn dit alleen voorbereidende werkzaamheden. De cruciale ‘kern’ van het netwerk, waar al je dataverkeer doorheen komt, wordt door ‘westerse’ leveranciers gemaakt.

De afgelopen tijd is er in de internationale politiek veel om Huawei te doen geweest. In zowel Nederland als de Verenigde Staten zijn er in de afgelopen maanden bezwaren geuit tegen een samenwerking met de partij. Het bedrijf zou te dicht bij de Chinese regering staan en onze communicatie infrastructuur kwetsbaar opstellen tegen Chinese invloeden.

Een logische partner

Toch is Huawei een logische partner volgens Jan Kees de Jager, financieel directeur van KPN. Hij stelt dat er maar weinig veiligheidsproblemen kunnen voorkomen met het antenne-netwerk en dat Huawei absolute wereldleider is op het gebied van antennes. “Daar hebben we ook minder te kiezen. Huawei is dé wereldleider. Het is innovatiever, energiezuiniger en de beste ter wereld qua bandbreedte en snelheid.”

Wat betekent dit voor jou?

Één ding is duidelijk: het eerste 5G-netwerk van Nederland komt steeds dichterbij. De potentie van dit netwerk voor de gebruiker is gigantisch. In theorie kan je data tot honderd keer sneller versturen en ontvangen dan met een 4G-netwerk. Lees hier meer over de potentie van 5G. De veiligheidsrisico’s worden in de komende maanden nog onder de loep genomen.

 

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x