Nieuws

Wat is Snapchat, en hoe werkt het?

Snapchat is in opkomst; het sociale medium heeft inmiddels 100 miljoen wereldwijde gebruikers en dagelijks kijken die 100 miljoen mensen gezamenlijk 8 miljard keer op Snapchat. Ter vergelijking: vorig jaar was dat aantal nog slechts 1 miljard. Booming business dus, dat Snapchat. Maar wat is Snapchat eigenlijk? Wil je graag meedoen met de hype maar weet je niet precies wat je met Snapchat kan en hoe het werkt? Of wil je graag weten waar je kind mee bezig is? Geen zorgen, wij vertellen je er alles over.

Met snapchat kan je foto’s en video’s delen

Met Snapchat kun je foto’s en video’s delen met vrienden. Maar in tegenstelling tot andere sociale media zijn de foto’s op Snapchat slechts beperkte tijd zichtbaar. Dat delen van foto’s of video’s (oftewel Snaps) kan op twee manieren: je kunt ze één-op-één sturen naar vrienden naar keuze, of je kunt ze delen in ‘mijn verhaal’.

Eén-op-één delen: leuk, maar niet helemaal anoniem

Als je Snaps één-op-één deelt met je vrienden, dan kun je zelf kiezen hoe lang je vrienden het filmpje of de foto kunnen bekijken. Dat varieert van 1 seconde tot 10 seconden. Je vrienden kunnen de Snap één keer bekijken; daarna verdwijnt je foto of filmpje naar de eeuwige jachtvelden van het internet. Je vrienden kunnen natuurlijk snel een screenshot maken van jouw Snap, maar je krijgt daar dan wel een melding van, zodat je de screenshotmaker eventueel op de vingers kunt tikken. Hierdoor wordt Snapchat vaak gebruikt voor sexting: het sturen van pikante foto’s. Dit is niet zonder gevaren. Er zijn namelijk genoeg apps die het mogelijk maken een ontvangen Snapchat foto te bewaren zonder dat je dit weet. Daarnaast kan er altijd een screenshot worden gemaakt.

Hoe voeg je effecten toe aan foto’s op snapchat?

Je kunt de foto’s en video’s een beetje bewerken, met bijvoorbeeld een filter, een regenboog die uit je openstaande mond stroomt of een ‘faceswap’. Hoe je deze effecten toevoegt? Dat werkt als volgt:

  • Zorg dat je met je gezicht in beeld bent van de camera
  • Druk met je vinger op het scherm waar je gezicht is, zodat de camera zich kan focussen
  • Er verschijnt nu een raster om je gezicht heen
  • Kies een van de effecten die onderaan het scherm verschijnen
  • Have fun!

Snapchat filters zonder voor grappige effecten

 

Mijn verhaal

Een andere optie is om je foto op filmpje te delen in ‘mijn verhaal’. De Snaps die je daar deelt blijven 24 uur lang zichtbaar voor al je vrienden, waarna ze alsnog verdwijnen. Het aantal Snaps dat je kunt delen in onbeperkt, waardoor je in ‘mijn verhaal’ bijvoorbeeld een inkijkje kunt geven in je leven, door je vrienden een aantal Snaps achter elkaar te laten bekijken. Je kan ook zien wie jouw ‘verhaal’ heeft bekeken.

WhosViewedMyStory_v9_14_sm-253568282 (1)

Je Snapchat-account

Een Snapchat-account maken is supersimpel. Download de app op je telefoon, klik op ‘aanmelden’, vul je gegevens in en klaar is Kees. Vrienden toevoegen gaat ook gemakkelijk via bijvoorbeeld de contactenlijst in je telefoon. En mocht je al snel weer klaar zijn met dat geSnap, dan verwijder je gewoon de app van je telefoon en laat je Snapchat verder voor wat het is.

 

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x