Nieuws

Sim only met onbeperkt internet

Je ziet het vaak bij providers: een mobiel abonnement met onbeperkt internet. Maar hoe onbeperkt is onbeperkt internet eigenlijk? Kun je gewoon eindeloos blijven internetten op je mobieltje wanneer de limiet van je internetbundel bereikt is?

Een sim only abonnement bestaat uit drie onderdelen:

  1. een aantal belminuten
  2. een aantal sms’jes
  3. data in de vorm van een aantal MB’s

Een simonly bundel met 500 MB betekent dus dat je 500 MB aan internetdata per maand binnen je bundel kunt gebruiken. Verbruik je bijvoorbeeld 600 MB in een maand, dan valt 100 MB buiten je bundel.

Naast de hoeveelheid data die je kunt verbruiken in je sim only bundel is er nog de snelheid van dat internet. Die snelheid bepaalt of je bijvoorbeeld zonder onderbrekingen en haperingen een Youtube filmpje op je mobiele telefoon kunt bekijken.

Bij mobiel internet heb je dus te maken met twee zaken:

  1. hoeveel je mobiel kunt internetten per maand
  2. met welke snelheid je mobiel kunt internetten

Wat als je mobiel internet op is?

Bij een sim only abonnement met een mobiel internet bundel koop je een bepaald aantal MB’s per maand met een bijbehorende snelheid. Stel er zit 500 MB data in je bundel, dan kun je per maand voor 500 MB mobiel internetten tegen een bepaalde snelheid.

Wanneer je 500 MB op is, dan hangt het af van de provider of je vrolijk verder kunt internetten en tegen welke voorwaarden.

Als je over de maandelijkse limiet van je data bundel gaat zijn er 3 mogelijkheden:

  1. je kunt verder internetten zonder extra kosten, maar je snelheid gaat omlaag
  2. je kunt verder internetten met dezelfde snelheid, maar hiervoor ga je per MB extra betalen
  3. je kunt niet verder internetten, maar je kunt bij sommige providers een extra data bundel kopen

De eerste mogelijkheid is wat door veel providers “onbeperkt mobiel internet” wordt genoemd. Dit betekent dus dat je bij overschreiding van je databundel wel verder kunt internetten, maar dat je niet extra hiervoor gaat betalen. De snelheid van dat mobiele internet gaat wel (fors) omlaag. Verwacht dus niet dat je buiten je bundel filmpjes kunt bekijken of zonder onderbrekingen kunt Facebooken.

Onbeperkt internet met behoud snelheid

Er zijn ook sim only abonnementen waar in de bundel onbeperkt internet wordt aangeboden. Dit betekent dan dat je wel onbeperkt kunt internetten tegen de hogere snelheid die bij je bundel hoort. Deze abonnementen zijn alleen wel een stukje prijziger dan abonnementen met een gelimiteerde data bundel.

In de voorwaarden van de meeste providers staat echter wel iets over een fair use policy. Dit houdt dat het “onbeperkte internet” een grens heeft en bij misbruik niet meer geldt.

Conclusie:

Is onbeperkt internet ook echt onbeperkt? Het antwoord is ja, maar … de snelheid gaat bij overschreiding van de data bundel omlaag.

Wanneer je de databundel die je afsluit geen limiet heeft en dus onbeperkt is, dan blijf je tegen dezelfde snelheid onbeperkt internetten.

Op simonly.nl vind je per abonnement wat er gebeurd wanneer de limiet van je internetbundel bereikt is.

 

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x