Nieuws

De E-sim: simkaart van de toekomst?

Binnenkort is het gehannes met losse simkaarten verleden tijd. Het nieuwste snufje voor smartphones is namelijk e-sim; een ingebouwde simkaart in je smartphone. Dat is goed nieuws, want zo’n ingebouwde simkaart levert een hoop voordelen op voor smartphonegebruikers. Nog beter nieuws is dat we de nieuwe e-simkaarten waarschijnlijk binnenkort al kunnen verwachten.

Stel; je hebt net een nieuwe smartphone gekocht en je hebt ongelooflijk veel zin om met je nieuwe gadget aan de slag te gaan. Jammer alleen dat je dat prachtige ding eerst met bruut geweld moet openwrikken, er een simkaart (die hopelijk de juiste afmeting heeft) in moet stoppen om hem vervolgende weer dicht te maken, met alle gevolgen van dien. Een onhandig, maar noodzakelijk proces, want met de simkaart maakt je smartphone verbinding met het netwerk van je provider. Gelukkig is dat gepruts binnenkort verleden tijd, want dan zit de simkaart gewoon ingebouwd in je smartphone.

Snel wisselen tussen providers

Een ingebouwde simkaart geeft de gebruiker veel vrijheid bij het kiezen van zijn provider. Je bent namelijk niet gebonden aan één provider, omdat je met de e-simkaart met alle providers verbinding kan maken. Ben je ergens waar je huidige provider geen goede dekking heeft? Switch snel naar een andere, en je kunt weer internetten. Ook handig in het buitenland, waar je met je universele e-simkaart gewoon verbinding met het netwerk kunt maken zonder extra kosten.

Wanneer komt e-sim?

Wanneer de eerste telefoons met e-sim in Nederland precies beschikbaar zijn, dat is nog niet bekend. Wel zijn de eerste toestellen met e-sim al in ontwikkeling, zoals de Gear S2-smartwatch van Samsung. Apple was in 2014 al bezig met een eigen e-simkaart, de Apple Sim, en zal staan te springen om mee te doen aan de daadwerkelijke introductie van e-sim. Ook providers, die in eerste instantie niet enthousiast waren, staan inmiddels open voor e-sim. Dit betekent dat we waarschijnlijk niet lang meer hoeven te wachten op de nieuwe technologie. Gelukkig maar, want we kunnen niet wachten om afscheid te nemen van het gehannes met de oude simkaarten.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x