Nieuws

Dataverbruik Nederland neemt fors toe: Gemiddeld 3 GB per maand

In de eerste helft van 2019 is het mobiele dataverbruik van Nederlanders forst gestegen, blijkt uit de ACM Telecommonitor. Het dataverbruik is zo’n 18% toegenomen, waar het aantal gebruikte belminuten is gedaald. Gemiddeld verbruiken Nederlanders zo’n 3GB aan data iedere maand.

Meer combinaties

Naast een afname in belminuten op mobiele telefoons, neemt ook het gebruik van vaste telefoons af. Een trend die al een aantal jaren doorzet. Daarnaast meldt het ACM dat steeds meer mensen gebruikmaken van bundels waarin telefoon, televisie en internet worden gecombineerd. Dit geeft vaak een voordeel voor de consument.

Over de Telecommonitor

De ACM publiceert elk half jaar de marktcijfers van de telecomsector in de Telecommonitor. Deze monitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie, breedband, televisie en bundels op basis van cijfers van de belangrijkste partijen in de telecomsector.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x