Welke internetsnelheid heb ik nodig voor Netflix?

De aankomende weken kun jij nergens anders meer aan denken. Het nieuwe seizoen van La Casa De Papel staat namelijk online! Je kunt weer even wegduiken in de wereld van Berlin, Raquel en El Profesor. Om deze serie in al zijn glorie te bingewatchen is snel internet belangrijk. Daarom delen we in dit artikel informatie over welke internetsnelheid jij nodig hebt om zorgeloos Netflix-series te streamen . ¡Vamos!

Internetsnelheid

Je kunt series en films met verschillende internetsnelheden streamen. De kwaliteit van het beeld is afhankelijk van je internetsnelheid: hoe lager de snelheid, hoe lager de beeldkwaliteit. Streamen in HD of Ultra-HD is trouwens alleen mogelijk met een (Ultra) HD-abonnement van Netflix. In onderstaand overzicht kun je zien welke internetsnelheid nodig is om te kunnen streamen:

0,5 megabit per seconde – Vereiste snelheid van breedbandverbinding
1,5 megabit per seconde – Aanbevolen snelheid van breedbandverbinding
3,0 megabit per seconde – Aanbevolen voor SD-kwaliteit
5,0 megabit per seconde – Aanbevoen voor HD-kwaliteit (HD-abonnement vereist)
25 megabit per seconde – Aanbevolen voor Ultra HD-kwaliteit (Ultra HD-abonnement vereist)

[Controleer hier welke internetsnelheid jij hebt]

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de serie is dus afhankelijk van de internetsnelheid. In de onderstaande afbeelding zie je de verschillen in beeldkwaliteit.


*Het verschil in kwaliteit en resolutie van de afbeelding is duidelijk te zien.

Houd in gedachten dat een hoge internetsnelheid niet genoeg is om in HD of Ultra HD te streamen van Netflix. Hiervoor heb je een specifiek Netflix-abonnement nodig. Een HD-abonnement kost €10,99 p.m. en een Ultra HD-abonnement kost €13,99 p.m. Aan jou de keuze welk abonnement het beste bij jou past!

Meer lezen? Bekijk dan eens het artikel over internetten in het buitenland.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x