Hoe draag ik een sim only abonnement over?

Wanneer sim only abonnement overdragen?

Wordt je zoon of dochter 18 en wil je het abonnement laten overzetten op zijn/haar eigen naam? Of gaat je baas je abonnement betalen? Via een contractovername kun je je sim only abonnement overdragen aan een ander persoon. Dit kan zowel voor particuliere als zakelijke abonnementen.

Procedure contractovername

De procedure voor contractovername kan verschillen per provider. Bij de meeste providers vul je een formulier in met de gegevens van zowel de huidige als nieuwe contractant en voeg je een kopie van een identiteitsbewijs, bankpas en je IBAN-nummer bij. Sommige providers vragen een vergoeding voor een contractovername, maar er zijn ook providers die dit gratis afhandelen.

Kijk voor de details even op de website van jouw provider of neem contact op met de klantenservice.

Over het algemeen gelden de volgende voorwaarden voor een sim only contractovername:

  • Het betreft een sim only abonnement (dus zonder toestel lening)
  • De nieuwe contractant is 18 jaar of ouder
  • Er zijn geen openstaande of achterstallige facturen
  • Een overname is niet terug te draaien

De nieuwe contractant neemt het volledige abonnement over, maar kan na de overname vaak zelf wijzigingen aanbrengen in de opties en bundels. Eventuele kortingen worden ook gewoon meegenomen.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x