Nieuws

T-Mobile neemt Tele2 in Nederland over

Betekent dit lagere prijzen voor jou als consument?

 

T-mobile_Logo_2013.svg

T-Mobile neemt provider Tele2 in Nederland over. Dit hebben de twee providers in een persbericht bekend gemaakt. De bedrijven gaan onder de naam T-Mobile verder, met in totaal 4,5 miljoen klanten in heel Nederland.

De overname geldt alleen voor de Nederlandse tak van Tele2, waar T-Mobile 190 miljoen euro voor neerlegt. Het Zweedse moederbedrijf van Tele2 blijft in bezit van een kwart van de aandelen in de nieuwe gezamenlijke onderneming. De overige driekwart gaat naar T-Mobile.

Concurrentie

De overige 2 grote telecomaanbieders VodafoneZiggo en KPN hebben samen het grootste marktaandeel in handen. Door het bundelen van krachten, zeggen T-Mobile en Tele2 beter te kunnen concurreren op de Nederlandse telecommarkt.

“Ze willen het samen Ziggo en KPN echt moeilijker gaan maken. Alles wijst erop dat ze dat ook gaan doen.”, aldus Tim Paulus, analist van Telecompaper.

Gevolgen voor de consument

T-Mobile wil met de overname beter op prijs gaan concurreren met VodafoneZiggo en KPN.

“Het duo heeft veel te lang vrij spel gehad en ze zijn tot nu toe weggekomen met dit spel met maar één verliezer: de klant”, vertelt T-Mobile CEO Søren Abildgaard. “Door onze krachten te bundelen met Tele2, kunnen we veel efficiënter concurreren en Nederlandse klanten een alternatief bieden.”

Het lijkt erop dat dit zal leiden tot lagere prijzen voor de consument. Ook kunnen Tele2 klanten gaan profiteren van het supersnelle 4G netwerk van T-Mobile en wil de provider op prijsniveau de concurrentie aan gaan voor vaste diensten als breedbandinternet.

Op welke termijn?

Mededigingsautoriteiten moeten nog wel instemmen met de voorgenomen fusie. Een woordvoerder van het bedrijf verwacht dat de Europese Commissie pas eind 2018 een uitspraak over de deal zal doen. “Tot die tijd blijven we gewoon concurrenten van elkaar.”

De fusie is onderdeel van de lange termijn investeringsvisie van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x