Nieuws

Den Haag eerste stad met complete 5G dekking

Zet je schrap, het supersnelle 5G komt er nu echt aan! T-Mobile wil in heel Nederland de vijfde generatie internet beschikbaar stellen. En deze week werd bekend dat Den Haag de eerste Nederlandse stad wordt met complete 5G-dekking.

5G in Nederland

Den Haag wordt de eerste stad van Nederland met complete 5G dekking, liet T-mobile weten. De stad en de provider gaan samenwerken om in 2020 de hele stad van dit supersnelle netwerk te voorzien. Voor de ambitie van Den Haag om “smart-city”, een stad waarin digitale toepassingen worden ingezet om overheid en burgers te ondersteunen, te worden is het 5G netwerk een vereiste. Door de samenwerking tussen T-mobile en de gemeente komt die droom weer een stukje dichterbij. Wanneer de rest van Nederland complete 5G dekking heeft is nog niet bekend maar T-mobile gaat in 2020 verder om 5G overal beschikbaar te krijgen.

Welke telefoons zijn geschikt voor 5G?

Wanneer je in Den Haag woont of werkt hoef je niet meteen naar de winkel te rennen voor een nieuwe telefoon. Telefoons met 5G dekking bestaan namelijk nog niet. De fabrikanten, Huawei en Samsung willen de eerste 5G telefoons hoogstwaarschijnlijk in 2019 op de markt te brengen. Heb je liever een Iphone? Dan heb je nog even geduld nodig. Apple wacht nog tot 2020 met het uitbrengen van de eerste Iphone met 5G bereik.

Wat is 5G?

5G is de vijfde generatie mobiele netwerk, dat 10 tot 100 keer sneller is dat het huidige 4G netwerk. Het netwerk kan meer apparaten tegelijk ondersteunen en het 5G netwerk is beter te beveiligen. Daarnaast is het lager in energieverbruik waardoor je batterij straks langer mee gaat! Ben je benieuwd wat precies de voordelen zijn? Lees hier wat 5G is en waarom het zo handig is.

Wil je meer weten over het mobiele netwerken? Lees hier alles wat je nog moet weten over 5G. Of lees de verschillen tussen, 3G, LTE of E verbindingen.  

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x