Nieuws

Met deze workout apps ben je binnen no-time fit!

Het is nog lang niet gedaan met het mooie weer in Nederland. De stranden en zwembaden stroomden de afgelopen dagen weer vol met mensen.

fit worden apps

Misschien heb je aan het begin van het jaar wel de belofte gedaan om vaker naar de sportschool te gaan, maar is daar tot nu toe weinig van terecht gekomen. Toch is het nog niet te laat om je zomer fit te beginnen. SimOnly.nl helpt je door de beste workout apps te selecteren. De volgende workout-apps helpen je om je ideale ‘beachbody’ te creëren en zorgen ervoor dat jij meer aandacht gaat besteden aan een gezonde leefstijl.

1. Yoga Wake Up

Om je dag op een goede manier te beginnen is de Yoga Wake Up-app ideaal. De applicatie zorgt ervoor dat er elke dag een nieuwe reeks aan oefeningen klaarstaat. Deze nemen tien minuten in beslag. De ene keer zijn ze meer gericht op meditatie, terwijl je de andere keer wordt uitgedaagd om verschillende posities aan te nemen. De applicatie is op dit moment alleen beschikbaar voor iOS en is hier te downloaden.

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/yoga-wake-up/id973221723?mt=8

2. Fitbit

Deze applicatie is in eerste instantie gemaakt om samen te werken met de Fitbit activity tracker. Toch is het ook mogelijk om de applicatie te gebruiken zonder wearable. Je kunt de app namelijk ook koppelen aan je smartphone, zodat ‘ie daar alle informatie vandaan kan halen. Zo worden bijvoorbeeld je stappen geteld en kan de app dankzij GPS zien welke routes je hebt afgelegd. Daarnaast kun je ook je eetgewoontes bijhouden en zien hoeveel calorieën je op een dag binnen krijgt. De applicatie maakt het leuk door je verschillende ‘challenges’ te bieden, die je uiteindelijk weer met je vrienden kan delen. De Fitbit app is beschikbaar voor Android en iOS.

iOS: https://itunes.apple.com/en/app/fitbit/id462638897?mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fitbit.FitbitMobile&hl=en

3. 7-Minute Workout Challenge

Het meest gebruikte excuus om niet te kunnen sporten is tijdsgebrek. Natuurlijk zijn we allemaal druk met werk en andere verplichtingen, maar voor sporten moet je gewoon tijd vrijmaken. De 7-Minute Workout Challenge-app is ideaal voor mensen die weinig tijd hebben om te sporten, maar toch fit willen blijven. Zoals de naam al zegt zorgt de app ervoor dat je in 7 minuten aan je dagelijkse beweging komt. Je krijgt 12 korte, intensieve oefeningen voor je kiezen. De resultaten worden na afloop opgeslagen. De app stelt ook bepaalde doelen voor je. Wanneer je deze met succes behaalt, krijg je weer toegang tot andere features in de applicatie. Android- en iPhone-gebruikers kunnen de app hier downloaden.

iOS: https://itunes.apple.com/en/app/7-minute-workout-challenge/id680170305?mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sevenminworkout&hl=en

4. Runkeeper

Deze applicatie maakt gebruik van de GPS-functie van je smartphone om je hardloop-, fiets-, en wandelprestaties bij te houden. Runkeeper houdt je snelheid bij en meet ook de afstand die je hebt gelopen en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Daarnaast is het mogelijk om via de applicatie foto’s te maken en deze te taggen. Runkeeper zorgt er ook voor dat je op een eenvoudige manier eerdere activiteiten kan terugzien. Hierdoor kun je makkelijk controleren of je progressie maakt. De app is te downloaden voor iOS en Android.

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/runkeeper-gps-running-walk/id300235330?mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fitnesskeeper.runkeeper.pro&hl=en

5. Workout Trainer

Ben jij helemaal nieuw in de fitnesswereld en heb je het liefst dat de oefeningen stap voor stap worden uitgelegd? Dan is de Workout Trainer-app van Skimble ideaal voor je. De applicatie biedt gebruikers meer dan duizend gratis oefeningen. Deze worden stap voor stap uitgelegd aan de hand van audio- en videoinstructies. Het is ook mogelijk om je eigen bibliotheek samen te stellen met je favoriete oefeningen. Deze kan je vervolgens ook weer delen met je vrienden. De app is te downloaden voor Android- en iOS-gebruikers.

iOS; https://itunes.apple.com/en/app/workout-trainer/id395686735?mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skimble.workouts&hl=en

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x