Nieuws

Telefoon abonnement zonder BKR registratie? Lees hier de tips!

Vanaf 1 mei 2017 gelden er nieuwe regels voor het afsluiten van een telefoon abonnement met een ‘gratis’ toestel. De kosten voor de aanschaf van het toestel staan vanaf nu namelijk los van het telefoon abonnement. Wil je toch een nieuw toestel bij je abonnement? Dan moet je hem direct afrekenen of op afbetaling kopen met een BKR registratie als gevolg. Lees hier alles over deze nieuwe wetgeving inclusief tips voor een telefoon abonnement met nieuw toestel zonder BKR registratie!

Voorwaarden telefoon op afbetaling

Zodra je een telefoon abonnement inclusief toestel van boven de 250 euro op afbetaling wil kopen moet je ‘kredietwaardig’ zijn. Je bent kredietwaardig als je geen lening of schulden hebt en niet meer dan 250 euro in het rood staat. Dit wordt gecheckt bij het Bureau Krediet Registratie. Naast de check bij het BKR dien je je inkomen, woonlasten en gezinssamenstelling door te geven.

BKR Registratie
Toch een telefoon abonnement met een telefoon op afbetaling? Dan krijg je bij een toestel van meer dan €250,- een BKR registratie. Deze BKR registratie kan gevolgen hebben voor het krijgen van een lening bij de bank. Het aanschaffen van een abonnement op afbetaling kan bijvoorbeeld gevolgen hebben op je maximale hypotheek.

Telefoon abonnement met toestel zonder BKR registratie

Zoals je kunt lezen zijn er best een aantal gevolgen bij de aanschaf van een telefoon abonnement met een nieuw toestel op afbetaling. Toch opzoek naar een nieuw telefoon abonnement zonder BKR registratie? Check dan hier onze tips:

1 | Betaal je telefoon binnen 3 maanden af
Als je een telefoon abonnement afsluit met een nieuw toestel dan ontvang je geen BKR registratie als je je telefoon binnen 3 maanden afbetaalt.
2 | Betaal je telefoon af tot een bedrag van 250 euro.
Als je een nieuw telefoon abonnement afsluit en je nieuwe toestel deels betaalt, dan geldt de BKR registratie niet. Let wel, het restbedrag mag niet hoger zijn dan 250 euro.
3 | Kies voor telefoon abonnement met een telefoon onder de 250 euro
Geen geld voor een duur nieuw toestel? Kies dan een telefoon abonnement met een telefoon op afbetaling van onder de 250 euro. Ook dan heb je een telefoon abonnement zonder BKR registratie.
4 | Sluit een zakelijk abonnement af
Heb je een eigen bedrijf? Sluit dan een zakelijk abonnement af! Bovenstaande regels gelden niet voor zakelijke abonnementen.

Sim Only Abonnement met een nieuw toestel

Natuurlijk kun je er ook altijd voor kiezen om je telefoon in 1 keer af te betalen en te kiezen voor een Sim Only abonnement. Met een sim only abonnement ben je namelijk veel goedkoper uit dan bij een telefoon op afbetaling. Helaas heeft niet iedereen honderden euro’s tot zijn beschikking om direct uit te geven aan een nieuw toestel. Lees daarom de tips om jouw sim only abonnement zo goedkoop mogelijk te combineren met een nieuwe telefoon:

1 | Sim Only met een refurbished telefoon
Bespaar tot wel 60% op je toestel door je sim only abonnement te combineren met een Refurbished Iphone. Refurbished telefoons zijn eerder ‘gebruikt’, maar zijn dankzij een opknapbeurt weer zo goed als nieuws.
2 | Ruil je oude toestel in en krijg flinke korting
Je oude telefoon is soms nog honderden euro’s waard. Als je jouw oude telefoon inruilt krijg je flinke korting op je nieuwe toestel. Door je nieuwe toestel vervolgens te combineren met een voordelig sim only abonnement bespaar je al snel honderden euro’s.

Bespaar met Sim Only

Bovenstaande tips niets voor jou? Wacht dan een aantal maanden met de aanschaf van je nieuwe toestel. Door eerst een sim only abonnement af te sluiten bespaar je maandelijks op je telefoon abonnement waardoor je binnen no time genoeg hebt verdient voor die nieuwe iphone 7 😉

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x