Nieuws

Op vakantie? Met deze 5 apps verloopt je reis vlekkeloos.

De zomervakantie zit er alweer aan te komen en je trekt er misschien wel op uit naar het buitenland. Of je nu gaat backpacken in Thailand of voor een city trip naar Londen gaat: de smartphone gaat mee.

vakantie_apps

Er zijn talloze vakantie apps die ervoor kunnen zorgen dat jouw reis vlekkeloos verloopt. De volgende vijf apps zijn handig om bij de hand te hebben.

1. Tripadvisor

De voorbereiding van je vakantie is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk wel weten of het hotel dat je boekt echt zo dicht bij het strand ligt. Hotels kunnen het soms net even iets mooier laten lijken dan het daadwerkelijk is. Dankzij Tripadvisor kan je door miljoenen beoordelingen scrollen. Of het nu gaat om haar in een doucheputje of eten dat niet gaar is: alles wordt geplaatst op Tripadvisor, ook als het soms geen smakelijk plaatje oplevert. Tot slot is het ook mogelijk om vanuit de applicatie een vlucht of hotel te boeken en hotspots op te zoeken. Tripadvisor is een top vakantie app die gratis verkrijgbaar is voor iOS en Android.

Download de Tripadvisor app voor iPhone of voor Android telefoons

2. Kayak

Kayak is een van de bekendste apps onder fanatieke reizigers. Als je veel reist is, dan mag deze app niet ontbreken op het homescherm van je smartphone. Kayak zorgt ervoor dat je altijd de beste deals te zien krijgt voor vluchten, hotels en huurauto’s. Je kunt verschillende opties met elkaar vergelijken en op die manier geld besparen. De ene vlucht lijkt misschien wel goedkoper dan de ander, maar het kan zijn dat de bagagekosten bij de ‘goedkope’ vlucht twee keer zo duur zijn. Heeft je vlucht vertraging? Dan kan je via Kayak ook nog eens je vluchtstatus checken. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Download de Kayak app voor iPhone of voor Android telefoons

3. Jetlag genie

Heb je deze zomer voor een verre bestemming gekozen, maar zie je nu al op tegen de jetlag? De app ‘Jetlag genie’ zorgt ervoor dat je op de juiste tijden slaapt en eet. De applicatie werkt op basis van je vluchtinformatie en slaappatroon. Aan de hand van deze informatie laat de app aan jou weten wanneer je het beste wakker kunt zijn, wanneer je moet slapen en of je in het licht of donker moet zitten. Daarnaast laat Jetlag genie weten wanneer je je klok kunt verzetten. Dit alles zorgt er hopelijk voor dat jij fris en fruitig op je eindbestemming aankomt. De applicatie is alleen te downloaden voor iPhone-gebruikers en kost 2,99 euro.

Download de Jetlag Genie app voor iPhone

4. App de Vakantiedokter

Dankzij deze app van het Zilveren Kruis is het mogelijk om overal te wereld te chatten met een medisch expert uit Nederland. Misschien is je maag overstuur of heb je last van uitslag op je arm en wil je niet direct een ziekenhuis opzoeken. Dan biedt deze applicatie uitkomst. Het is aan te raden de applicatie voor vertrek op je smartphone te installeren, aangezien je een vakantiedossier moet invullen voordat je de app kan gebruiken. De app wil bijvoorbeeld weten naar welke bestemming je vertrekt en vraagt daarom ook om je locatiebepaling aan te zetten. Gemiddeld duurt het een klein kwartiertje voordat een medisch expert uit Nederland je vraag beantwoordt. Hij of zij kan bijvoorbeeld om een foto van de uitslag op je arm vragen en je aan de hand daarvan advies geven. Bij spoed kunnen ze je direct doorschakelen naar een Nederlandse alarmcentrale.

Download de Vakantiedokter app voor iPhone of voor Android telefoons

5. Citymapper

Heb je er deze zomer voor gekozen om een stedentrip te maken? Dan is Citymapper onmisbaar. In buitenlandse steden is het openbaar vervoer vaak de makkelijkste manier om je te verplaatsen. Ben je voor het eerst in Londen, maar word je niet wijs uit alle gekleurde metrolijnen, dan laat Citymapper op een eenvoudige manier zien waar je heen moet.

Jij hoeft alleen je begin- en eindbestemming op te geven en alles wordt voor je berekend. Citymapper laat alle mogelijke reisopties onder elkaar zien: of het nu om de trein, bus of metro gaat. Elke stap wordt duidelijk uitgelegd en het is zelfs mogelijk om pushberichten te ontvangen bij een overstap. Daarnaast kun je elke reisplanning offline opslaan, zodat je ze ook zonder internet kunt bekijken. Citymapper is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Download de Citymapper app voor iPhone of voor Android telefoons

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x