Nieuws

Nederlands mobiele datagebruik stijgt flink!

Het verbruik van mobiele data is in Nederland met 180% gestegen over de afgelopen 2 jaar. Dit blijkt uit onderzoek van het Consumer Insights Panel van Telecompaper (CIP). In het begin van 2017 was het gebruik van de gemiddelde Nederlander nog maar 1GB per maand. Afgelopen kwartaal bleek dat dit in 2019 gestegen tot 2.8 GB per maand.

Waardoor is deze stijging te verklaren?

De stijging in datagebruik heeft volgens het CIP twee verschillende oorzaken. Allereerst is de datahoeveelheid van Sim Only abonnementen verhoogd bij providers zoals Tele2 en T-Mobile. Door dit vergrote aanbod is ook het datagebruik van klanten toegenomen. Naast deze stijging bij de Sim Only providers zijn er nog andere providers zoals Vodafone en KPN die de datahoeveelheid verdubbelen als je vaste diensten, zoals bijvoorbeeld een abonnement, afneemt.

Daarnaast zorgt het gebruik van streamingdiensten zoals de app van Netflix of Spotify voor een stijging in datagebruik. Uit een rapport van Telecompaper blijkt dat 38% van de Nederlandse telefoons over Netflix beschikt. Hiernaast is op 35% van de Nederlandse telefoons Spotify te vinden. Door de toename in gebruik van deze streamingdiensten wordt er ook meer data verbruikt.

Benieuwd naar de Sim Only abonnementen met onbeperkt dataverbruik? We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet!

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x