Nieuws

Anoniem bellen: Zo doe je dat op een iPhone of Android telefoon

anoniem bellen

Veel mensen gebruiken hun eigen mobiele telefoon ook voor het werk. Dat is handig, want je hoeft slechts één telefoon mee te nemen. Maar waar je niet op zit te wachten is dat een klant je op je vrije dag, tijdens je vakantie of in de avonduren op je privé telefoon belt. Bij Simonly.nl krijgen we vaak de vraag hoe je kunt voorkomen dat klanten je privé bellen.

Gelukkig is het mogelijk om anoniem te bellen. Daarvoor hoef je alleen nummerherkenning uit te schakelen. Je kunt nummerherkenning uitschakelen voor alle gesprekken, of dit per gesprek apart doen. Hoe dat moet lees je hier.

Anoniem bellen met de iPhone

Wanneer je een iPhone hebt, of een ander toestel met iOs, zet je nummerherkenning uit door naar “Instellingen” te gaan. Kies voor “Telefoon” en vervolgens “Nummerherkenning uit”. Je belt nu altijd anoniem. Wil je alleen af en toe anoniem bellen? Dan kun je nummerherkenning ook per gesprek uitzetten door eerst #31# in te tikken en daarna het telefoonnummer.

Anoniem bellen met een Android telefoon

Ook bij een Android-smartphone kun je het telefoonnummer dat je belt laten voorafgaan door #31# om een bepaald gesprek anoniem te voeren.
Daarnaast kun je anoniem bellen op je Android toestel standaard inschakelen via je instellingen. Afhankelijk van je toestel en Android-versie kies je onder “Instellingen” voor “Beller-ID” of voor “Aanvullende instellingen”. Kies daarna “Nummer verbergen”.

Nummerherkenning uitschakelen met een Windows telefoon

Wanneer je een gesprek wilt voeren zonder nummerweergave kun je voorafgaand aan het telefoonnummer #131# invoeren. Het gesprek dat je daarna voert is anoniem. Om standaard anoniem te bellen swipe je naar boven en tik je op het relevante tabblad om “Alle instellingen” te openen. Kies “Systeem”, gevolgd door “Telefoon”.
In de lijst die volgt zie je onder “Oproepen” de tekst “Nummerweergave toestaan voor”. Via het pijltje dat daarvan rechts staat kun je kiezen wie je nummer kan zien: iedereen, niemand of alleen je contacten. Door “niemand” te kiezen, bel je altijd anoniem.

Het uitschakelen van nummerherkenning is niet moeilijk. Zowel voor de iPhone, Android-telefoons of Windows-telefoons kost het slechts een paar clicks om anoniem bellen standaard in te stellen. Zo kun je altijd zakelijk bellen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je werk je ook in je vrije tijd blijft achtervolgen.

Voor een zo goede mogelijke gebruikerservaring gebruiken wij cookies voor technische, meet- en marketingdoeleinden. Door verder te gaan op onze site gaat u hiermee akkoord.
Leest u voor meer informatie ook onze Privacy verklaring. Sluiten x